Η AUX η οποία ιδρύθηκε το 1986, συνθέτει έναν όμιλο επιχειρήσεων που καλύπτει ποικίλους τομείς δραστηριότητας, όπως: ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, ιατρικές υπηρεσίες, ακίνητα και χρηματοοικονομικές επενδύσεις, οι οποίες για συναπτά έτη την κατέτασσαν στις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις της Κίνας. Από το 2019 έχει ως αποκλειστικό διανομέα για την Ελλάδα, στον τομέα του ημι-κεντρικού και κεντρικού κλιματισμού, τον Όμιλο Τουρνιιώτη.

Με πωλήσεις που για το 2018 ανήλθαν σε 12 δις USD και συνολικό ενεργητικό 9 δις USD ο όμιλος AUX με τους πλέον των 30.000 υπαλλήλους και 10 παραγωγικές βάσεις στην Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη, κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές κλιματισμού, στην Ασιατική ήπειρο.

Η AUX, παράλληλα όμως με την ανάπτυξή της και την παρουσία τις σε όλο τον κόσμο, φροντίζει για την εκπλήρωση των κοινωνικών της ευθυνών, έχοντας δωρίσει συνολικά περισσότερα από 45 εκατ. USD σε διάφορα δημόσια προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της ανακούφισης από καταστροφές και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ιστορία

Το 2017, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 64,9 δισ. RMB, με συνολικό ενεργητικό 55,7 δισ. RMB κέρδη και αποδιδόμενους φόρους ύψους 5,9 δισ. RMB. 

Διαθέτει περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους και οκτώ παραγωγικές βάσεις στις πόλεις Ningbo, Nanchang, Tianjin, Maanshan (υπό κατασκευή), τη Βραζιλία και την Ινδονησία. Η AUX αποτελεί κορυφαίο παραγωγό συσκευών Smart Meter και Power Box στον κλάδο της και κατέχει επίσης την τρίτη θέση στον κλάδο του κλιματισμού. Σήμερα έχει 18 ιατρικά ιδρύματα σε λειτουργία ή υπό κατασκευή και διαθέτει δύο εισηγμένες εταιρείες (601567.SH, 02080.HK). Ως Εθνικό Κέντρο Τεχνολογίας Επιχειρήσεων, Πρότυπη Επιχείρηση Τεχνολογικής Καινοτομίας και Εθνικό Μεταδιδακτορικό Κέντρο, κατέχει δύο εμπορικά σήματα με παγκόσμια αναγνώριση: AUX και Sanxing, αξίας άνω των 20 δισ. RMB.Η AUX, παράλληλα με την ανάπτυξή της, φροντίζει για την εκπλήρωση των κοινωνικών της ευθυνών.

περισσότεροι από

25.000

υπάλληλοι
ανάμεσα στους

100

κορυφαίους κατασκευαστές στην Κίνα

Όραμα

Στη νέα εποχή που διανύουμε, η AUX στο στόχο της να γίνει μια επιχείρηση παγκόσμιας κλάσης, θα συνεχίσει να υπηρετεί την αποστολή της, που είναι η δημιουργία ενός έξυπνου περιβάλλοντος διαβίωσης και της καλλιέργειας σημαντικών ταλέντων και θα εργαστεί σκληρά για να επιτύχει τον στρατηγικό στόχο της που αναλύεται σε: εταιρική αξία της τάξης των 100 δισ., πωλήσεις αξίας 100 δισ. και κέρδη αξίας 10 δισ., το 2020.

Κοινωνικό έργο

Κατά τα τελευταία έτη, έχει δωρίσει συνολικά 270 εκατ. RMB σε διάφορα δημόσια προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της ανακούφισης από καταστροφές και της προστασίας του περιβάλλοντος.